Simsdeluxe

03
Jun
2014

Guide: Installera CC

Jag har redan skrivit två stycken guider om hur man installerar CC till sitt spel men nu tar vi det igen en sista gång. Varje gång jag får en fråga om hur man installerar någonting kommer jag hänvisa till min FAQ eller direkt till det här inlägget hädanefter. 

Förklaring
CC betyder custom content vilket i sin tur är engelska och betyder ”eget innehåll”. Allt du lägger in i ditt spel som inte kommer ifrån Store, expansionspaket eller prylpaket räknas som ”CC”. Med andra ord kan man säga att allt innehåll som inte är gjort av EA och som du har i ditt spel är CC.

Sims3pack och Package
Det finns två olika sorters CC, den som kallas för ”package” och den som kallas för ”sims3pack”. Den främsta skillnaden här är hur man installerar dem.

Till höger ser ni en fil i sims3pack och till vänster är samma CC i package. (Observera att ikonen för package kan skilja sig. Ofta är det ett vitt papper bara. Jag har ett program som heter S3PE som kan läsa packagefiler och därför har jag den ikonen.)

 
Installera sims3pack
Att installera en sims3pack är enkelt. Du behöver i regel bara dubbelklicka på filen så öppnas den och installeras i launchern på ditt spel. Du kan också, om du vill, lägga sims3pack filen i mappen ”Downloads” i din The Sims 3 mapp och därefter gå in i launchern och installera. Jag brukar göra så för jag tycker det fungerar smidigast men man behöver absolut inte.

När det står som i rutan till höger så är ditt sims3pack installerat!

Installera package
Många verkar tro att det är bökigt att installera packagefiler men så är absolut inte fallet. Det kan vara lite knepigt att komma igång men sedan så är det nästan för enkelt.

Steg 1.
Leta rätt på mappen ”Mods”.
Sökvägen brukar i regel vara Dokument -> Electronic Arts -> The Sims 3.
Om du inte hittar någon mapp som heter Mods där så skapar du helt enkelt en ny.  Var noga med att du döper mappen till ”Mods”.

 

 

 

Steg 2. 
Skapa en ny mapp i denna mapp som du döper till Packages.

Steg 3.
För att packagefilerna ska kunna läsas så behöver du en fil som heter Resource.cfg. Utan denna kommer inte era packagefiler att fungera. Jag har laddat upp min HÄR som ni kan ladda ner. Lägg den i er ”Mods” mapp. 

Steg 4. 
Nu behöver du något du vill ladda ner. Vi tar det här håret ifrån beaverhausen som jag tipsat om som exempel. CC-skapare laddar i regel upp sina skapelser på mega, dropbox eller mediafire. Andra sajter förekommer dock. Klicka på ”Ladda Ner”.  När den laddats ner klickar du på filen. Beroende på vad du har för webbläsare så ser det olika ut. Jag använder Chrome och då ser jag i nederkant när det är klart.
  
 


Jag spelade in en film när jag laddar ner håret på  bilden ovan så kan ni, som föredrar film, kan titta på. 

Steg 5.
Ibland måste du packa upp din fil, precis som jag gjorde i videon, och då behöver du ett uppackningsprogram. Mer om det kan du läsa nedan.

 
Steg 6. 
När du packat upp filen så högerklickar du antingen med musen på filen och väljer "Packa upp till vald mapp" och väljer sen den mappen du vill lägga filen i (din packages mapp) eller så drar du bara filen dit ifrån programmet som jag gjorde i videon. 
 
Att packa upp
När du laddar ner från simsskapare (eller ifrån mig) så är filerna ofta packade med flera filer i en fil. Som ett paket helt enkelt. Då behöver du ett program som kan packa upp denna filen. Jag använder och rekommenderar absolut winrar som du kan ladda ner här. Andra program som gör samma sak är tex 7-zip och winzip. Till mac är Unarchiver super! Du installerar programmet och sedan bör det öppnas automatiskt när du laddar ner och klickar på en packad mapp. 
 
Jag hoppas att detta var tydligt nog. Om jag glömt något steg eller om du följt min guide och det ändå inte fungerar, lämna en kommentar så ska jag försöka hjälpa dig. 
Publicerat 2014-06-03 18:37:00

Kommentarer

Fanny den 2014-06-04 19:52:56

Hahaha alltsåååå, alltid när jag är på väg att skriva ett inlägg så hinner du före! Dammit! Får skriva det lite senare då... :')

Anonym den 2014-06-05 18:14:52

Hej!
Kan du lägga upp ett inlägg om de mods du använder mest. Jag vet att du har gjort ett sånt inlägg tidigare men jag hittar det inte...

Svar: Här finns ett inlägg om mina mods: http://simsdeluxe.se/2014/january/mitt-spel-mina-mods.html#comments
simsdeluxe.se

Felicia den 2014-06-16 20:43:30

Hej! Jag har nu suttit och laddat ner tonvis med packages till the sims 3, men upptäckte just att jag måste öppna varje package en och en för att de ska installeras i spelet.. Du vet inget snabbare sätt att göra detta? Jag dubbelklickar nämligen bara på dem så öppnas spelet automatiskt och den installerar paketet. Men detta kommer ta hundra år eftersom jag har minst hundra paket att installera in i spelet :S

Svar: Det är sims3pack du har laddat ner och inte packagefiler. Det lättaste är att du lägger dem i mappen "Downloads" i din The Sims 3 mapp och sedan öppnar launchern och väljer flera samtidigt och installerar. :)
simsdeluxe.se

Elin den 2014-06-16 21:24:07

Hej ! Det är helt gratis att ladda ner om jag förstod rätt ?

Svar: Från de flesta sidor är det gratis, ja. :)
simsdeluxe.se

Natalie den 2014-06-20 12:43:33

Hur går man till nästa sida i din blogg? Det finns varken nummer nedanför det allra sista inlägget eller orden "äldre inlägg" som man brukar kunna klicka på.
Är det något du kan fixa?
Kram på dig! Längtar tills pgc'n sätter igång igen!

Michelle den 2015-07-17 21:20:01

Jag spelar nu sims på en mac, vilket jag aldrig gjort tidigare. Och när jag laddar ner resource filen, så är den i txt format. Alltså som ett dokument typ. De mods och andra packagefiler jag lagt i mappen mods finns inte i mitt spel.
Jag vet inte om det beror på resource filen eller om den ska vara så men jag gjort något fel på nåt sätt.

Och en annan fråga. Hur ska package filer se ut på mac? Mina ser ut som "terminal" programmet typ. Hoppas du fattar.
Tack på förhand :)

Kommentera inlägget

Tänk på detta innan du kommenterar:
- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.
- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga.
- Innan du frågar var någonting kommer ifrån kolla min WCIF!
- Till sist, håll en trevlig ton!


Publiceras ej

Till bloggens startsida

Välkommen till Simsdeluxe!

Simsdeluxe

Simsdeluxe drivs av mig, Sara, en 23 årig simstokig tjej. Jag har spelat och älskat sims sedan det släpptes år 2000. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka klicka på "Om bloggen" i menyn ovanför headern.
Kontakt: sara@simsdeluxe.se

Följ Simsdeluxe

Frågelåda

Design & layout: Linosa