Simsdeluxe

23
Apr
2016

PGC Generation 6 - Del 20

Med så många barn i huset har Everett och Farrow fått utnyttja alla utrymmen och trillingarna har sina sängar i hallen på övervåningen. Så fort de blir lite större kommer de få dela rum med sina äldre syskon. 
Everett älskar att ha många barn och är överlycklig över trillingarna. Farrow älskar såklart sina barn men hade hon fått välja så hade hon inte valt trillingar. Som tur är har de lite olika dygnsrytm så de hinner ta hand om allihop. Här ger Everett frukost till Amy. 
Mornarna hemma hos familjen är köriga. Det krävs mycket energi och mycket tid för att det ska gå ihop. Cody & Troy väcks av sina föräldrar på morgonen men får sen sköta sig mer eller mindre själva. Farrow tycker det är viktigt att alla barnen ska känna sig sedda och hon vill speciellt att Troy ska känna att han är en del av familjen och att de inte ersatt honom med en massa andra barn. 
Med fyra småbarn i en familj så blir det ganska stojigt. Troy är egentligen mer atletisk än någonting annat men ibland har han med sig böcker från skolan som han ska läsa. Cody är en framåt liten kille som tycker om att hålla sig uppdaterad om vad som händer i världen och läser ofta tidningen. 
En eftermiddag får Farrow ett telefonsamtal från sin mamma, India. Hon berättar sorgset att Feline, Farrows andra mamma har gått bort. Farrow blir förkrossad, hon har inte hunnit träffa sin mamma sen trillingarna föddes. 
Hon berättar för de större barnen att deras mormor tyvärr inte finns med oss längre och både Troy och Cody tar det bra. Farrow tycker dock att det känns otroligt jobbigt. 
Hurra! Hurra! Hurra! Det är Pennys födelsedag! 
Penny växer upp till en liten flicka och får egenskapen Vänlig
Nu när hon är en stor tjej så får en säng för stora tjejer också. Penny älskar sin nya säng och är så nöjd med sitt rum. (Eftersom jag vet att ni kommer fråga så kan man ladda ner sängen hos Winterpod)
Cody & Penny är så lika i ålder och är verkligen varandras bästa vänner. De leker hela tiden med varandra och har så himla kul ihop. Både Farrow och Everett inser att det var värt att skaffa barn tätt för de kan nu se vilket band det är mellan barnen. 
Troy älskar sina småsyskon också och att vara en del av en större familj. Han har ett extra starkt band till sin minsta lillebror Joey. Det är något mellan dem som klickar. 
Amy har övertagit Pennys spjälsäng och sover numera inne hos Penny. På dagarna är dock trillingarna alltid på nedervåningen och då brukar Penny och Cody passa på att leka i Pennys rum. 
Joey är otroligt snabblärd och har redan lärt sig att både gå och prata och potträningen är inne på sluttampen den med. Farrow är oerhört imponerad. Hon känner på sig att det kan bli något stort av den lille pojken. 
Ibland behöver man komma bort ifrån huset lite. Som när ens bästa vän har fått ett barn. En kväll när Everett för en gångs skull var ledig bestämde sig Farrow för att åka och hälsa på Zoe & Sergio som fått en liten dotter som heter Danica. (Glöm inte att ni kan se hur släktträden utvecklar sig HÄR)
Farrow var så glad att se sin bästa vän! Zoe har verkligen funnits i Farrows liv sen hon föddes och hon är så glad att ha haft en vän där så länge. Att de är kusiner är såklart också kul men Farrow tänker inte på det så ofta utan ser Zoe som sin bästa vän. 
Innan Farrow åkte hem igen så gosade hon lite med lilla Danica och hon tänkte tyst för sig själv att hon var helt klar med barnafödandet. 
21
Apr
2016

Ställ frågor till Farrow & Everett

Jag blev inspirerad av det här inlägget borta hos Simsliv och tänkte göra en annan variant på, nämligen att ni får ställa frågor till Farrow & Everett, helt enkelt som en frågestund med dem. Jag vet ju hur de är för det har jag ju bestämt i mitt huvud men ni har ju inte samma koll. Exempel på frågor skulle kunna vara: "Farrow, vad vill du göra nu när du inte längre håller på med hästar?" eller "Kan ni inte berätta lite om era barn?". 

Jag hoppas att ni inte tycker att jag är alldeles för knäpp, tänkte att detta kunde vara en kul grej!
 
21
Apr
2016

Sims-tag

Jag blev taggad av Eawysims att göra en tagg som hon knåpat ihop med hjälp av några olika listor. Jag tycker det är så himla kul när vi simsbloggare uppmärksammar varandra och att det finns en familjär känsla så självklart ska jag göra listan nu när jag blev taggad! Jag vill också säga att för att mina svar ska vara så neutrala som möjligt så har jag valt att skriva listan innan jag läser vad Eawy svarade. 

Om dig och dina åsikter:

1. Berätta om hur och när du började spela
Det är en lång historia som jag bland annat har skrivit om i "Min Simstoria" som finns att läsa HÄR. Men kort sagt så började jag spela The Sims hemma hos min två år äldre kusin när jag var åtta år gammal och efter det så fick jag spelet själv och har spelat sen dess. 

2. Sims 1, 2, 3 eller 4? Motivera varför
Det kommer väl inte som någon chock för någon att mitt svar är The Sims 3 på den frågan. Spelet har inte förnyats sedan 2013 men känns ändå inte gammalt eller förlegat på något vis. Jag älskar den öppna världen, möjligheterna att ändra varenda liten pryl till exakt den färg jag vill och att fylla städerna med generationer av simmar från mitt släktträd. Att följa en sim från att hen föds till att den dör med allt vad det innebär är det som jag tycker är roligast och jag är mina simmar väldigt trogen. 

En av mina familjer som jag spelar på sidan av. ♥

3. Om du fick bestämma vad nästa expansion skulle innehålla, vad hade du valt?
Eftersom de inte längre släpper expansionpaket till The Sims 3 så får jag väl önska till The Sims 4 och då skulle jag vilja ha ett familjefokuserat expansionpaket. Något i stil med Leva Livet men ännu mer utvecklad. Ett expansionpaket där du till och börja med får småbarn, som du kan lämna på förskolan om du vill och sedan att det tillkommer mycket mer interaktioner för att spela med familjer. 

4. Om du fick bestämma vad nästa game pack skulle innehålla, vad hade du valt?
Någonting som har med fritid att göra kanske? Lite inspirerat av The Sims 2 Fritid fast med inslag från The Sims 3. Jag tänker mig ett game pack där vi kan utveckla våra intressen och kanske skulle dykning kunna vara ett intresse? Gud, jag vet inte. Jag är så himla dåligt insatt i The Sims 4, jag tycker att det här resturang-packet som kommer verkar najs hittills. 

5. Om du fick bestämma vad nästa prylpaket skulle innehålla, vad hade du valt?
Barnkläder och barnsaker, men nu kommer ju det i nästa prylpaket så efter det vore det kul med ett prylpaket som innehåller moderna saker. Kanske ett samarbete med ett företag? Både H&M och IKEA prylpaketen till The Sims 2 är favoriter hos mig. Skulle gärna se kläder och speciellt möbler som är "i tiden" och lite mer industriella i sin design. 

6. Om du var en sim vilka egenskaper, vilket jobb och vilka färdigheter hade du haft?
(Utgår från The Sims 3 nu)
Jag hade haft egenskaperna Grubblare, Lat, Datorsnille, Klumpig och Karismatisk. 
Jag hade antagligen jobbat som lärare och haft färdighet inom händighet, logik och karisma. 

7. Vilken var den första expansionen du köpte?
Jag tror att den första jag köpte för egna pengar var Livet i lägenhet, det sista expansionpaketet till The Sims 2. 

8. När spelade du senast?
Igår. 

9. Vad eller vem är din inspiration till ditt simsspelande?
Det låter klyshigt men jag hittar inspiration till mitt spelande överallt. Andra bloggar, tumblr, youtube, när jag läser tidningen, på google, när jag är ute. Överallt. Jag samlar på mig namn och andra ideér hela tiden och jag måste säga att jag tänker på sims och speciellt min PGC nästan hela tiden. 

Om nedladdat innehåll:

1. Med eller utan cc?
Med! Vet inte om jag kan spela utan CC nu för tiden. 

2. Realistiskt cc eller maxis match?
När det kommer till möbler så är jag inte lika kräsen men jag föredrar om det "matchar" spelet. Hår och kläder vill jag inte ska se för realistiska ut utan där vill jag hellre ha Maxis match. 

3. Har du försökt göra eget cc?
Ja, jag har gjort lite underkläder så de funkar för gravida och några egna tavlor. Vill gärna lära mig mer. 

4. Hur mycket cc har du i din modsmapp?
The Sims 2: 505 MB
The Sims 3: 2,18 GB (modsmapp) + 3,37 GB (downloadsmapp)
The Sims 4: 1,48 GB

5. Är din modsmapp organiserad?
The Sims 2: Njae. 
The Sims 3: Ja, hyffsat. 
The Sims 4: Ja, den är väldigt organiserad för att vara jag. 

Din spelstil:

1. Hur spelar du ditt spel helst?
Jag är inte en spelare som är särskilt intresserad av att samla saker eller maxa alla färdigheter. Jag spelar i generationer med mina familjer och är väldigt inriktad på "familjespelet". Alltså, jag spelar med en sim som får utvecklas, skaffa familj, jobba och sen gå i pension och när hen dör spelar jag vidare på ett barn. Jag tycker det är en mäktig känsla att skapa stora släktträd i spelet. 

2. Spelar du utmaningar? Om du gör det vilken/vilka är din(a) favorit(er)?
Jag har aldrig tidigare spelat en utmaning eftersom jag inte är så mycket för "regler" i mitt spelande men jag har ju under några år kämpat på med min perfects genetics challenge och jag tycker den är himla rolig, helt enkelt för att den passar så bra in i mitt övriga spelande. 

Min grundare för Spark med fru och alla barnen utom en. Den som kan namnge alla får en kaka, inte ens jag lyckades utan att fuska! (Kan avslöja att den som saknas heter Zander) 

3. Spelar du med fusk?
Ja, det gör jag. Till en viss gräns. Jag fuskar inte med pengar mer än när jag ska inreda husen och jag fuskar sällan för att förbättra humör utan de fusk jag använder har oftast att göra med att jag vill ändra på någon funktion (tex ta bort plumboben) eller göra husen gratis så jag kan flytta in i ett annat hus. 

4. Tycker du om att döda dina simmar?
Nej, jag dödar i princip aldrig mina simmar. Tror inte jag har haft ihjäl en enda sim sen jag hade ihjäl frun till min grundare för hon hade druckit en brygd som gjorde att hon levde förevigt typ. Avskyr när mina simmar dör, de blir ju som vänner. 

5. Vilken värld spelar du oftast i?
The Sims 2: Blandat, kanske lite oftare i Belladonnabukten
The Sims 3: En nedladdat värld som heter Evansdale County
The Sims 4: Familjen jag spelar mest på bor i Newcrest

6. Spelar du med simmar som EA skapat?
Nej, det gör jag inte mer än att jag kan gifta in simmar som EA skapat i mina familjer men jag brukar aldrig ha en EA-sim som startsim. 

Favoriter:

1. Expansion?
The Sims 2: Livet i Lägenhet
The Sims 3: Leva Livet
The Sims 4: Inget. 

2. Game pack?
Det blir nog spapaketet, använder nog det mer än vildmarken. 

3. Prylpaket?
The Sims 2: IKEA eller Kök & Badrum
The Sims 3: Sovrum & Badrum eller Diesel
The Sims 4: Movie Hangout Stuff och Köksprylar

4. Värld?
The Sims 2: Det är nog Belladonnabukten
The Sims 3: Starlight Shores, Sunlit Tides (Store) och Evansdale County (CC)
The Sims 4: Oasis Springs

Sunlit Tides i soluppgång

5. Färdighet?
Jag är svag för matlagningsfärdigheten, främst för att den är så bra även i det vanliga spelandet. 

6. Jobb/yrke?
De "vanliga" yrkena som tex läkare, kock, lärare, politiker osv. 

7. Familj som EA skapat?
Ingen tror jag, har aldrig haft någon förkärlek till de förskapade familjerna. Familjen Trevlig kom upp direkt så jag får väl säga dem. 

8. CC-skapare?
Det är extremt svårt att svara på för det beror ju helt på inom vilken kategori. Men om vi tar hår så laddar jag ner alla mina hår numera från Plumblobs

 

Bilder:

1. Visa din favoritbild från ditt spelande

2. Visa din äldsta bild från ditt spel som du har på din dator

Jag flyttar ju runt på mina bilder så jag har inga korrekta datum på mina bilder men denna vet jag är från samma dag som Diesel Prylpaket släpptes, så juni 2012. 

3. Om du har en simself, visa bild på den

 Jag har dock inte gjort den själv utan det är Viola som har gjort den. 

4. Visa en bild på din favoritfamilj
Spark är min favoritfamilj, vilket kanske inte är en högoddsare. 

Jag taggar Simsamlaren och alla andra som känner sig manade. Lämna gärna en kommentar om du gör listan så jag kan läsa dina svar! För att slippa kopiera med mina svar så finns hela listan HÄR

Till bloggens startsida

Välkommen till Simsdeluxe!

Simsdeluxe

Simsdeluxe drivs av mig, Sara, en 23 årig simstokig tjej. Jag har spelat och älskat sims sedan det släpptes år 2000. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka klicka på "Om bloggen" i menyn ovanför headern.
Kontakt: sara@simsdeluxe.se

Följ Simsdeluxe

Frågelåda

Design & layout: Linosa