Simsdeluxe

27
Maj
2016

Angående min domän.

Jag måste få ur mig några ord. Det här med mitt domännamn tynger verkligen ner mig. Om ni inte vet vad "domän" är så är det adressen till bloggen som förut var simsdeluxe.se och nu är simsdeluxe.webblogg.se. Jag har min blogg på blogg.se och trivs hyfsat bra med att ha bloggen här. De har ett något som heter "PRO" som man får betala för. Jag har haft det i två år och när man tecknade PRO årsvis så fick man en .se adress på köpet. Nu när det gick ut i april så kunde de inte erbjuda någon .se adress vilket jag var medveten om och det gjorde egentligen ingenting för jag hade ändå tänkt att byta till ett billigare ställe att köpa domänen ifrån. När mitt avtal därför löpte ut så tänkte jag att min .se adress skulle släppas inom några veckor. Det visar sig dock att de som "äger" min domän just nu håller kvar den mycket längre. Om jag förstått det hela rätt så kommer de inte släppa den förrän i slutet på juni. Det är en hel månad till! 
 
Detta i sig är inget stort problem, förutom att jag hemskt gärna skulle vilja ha min vanliga domän. Det stora problemet är att folk nu inte hittar till bloggen och jag vet inte hur jag ska nå ut till dem som inte hittar hit så de får reda på adressen. Sen min .se adress försvann så har mitt läsarantal minskat till ungefär hälften per dag. Förut hade jag minst 150 läsare per dag och runt 1500 läsare i veckan. Nu är antalet nere på max 70 per dag. Det frusterar mig jättemycket och gör mig ledsen. Jag känner att alla dem som inte kommer in här missar mina inlägg. 
 
Jag har förstått att många hittar till bloggen via bloglovin' men där vägrar de lägga till min blogg. De påstår att den inte finns så jag kan inte ändra adressen där och eftersom jag inte kan ändra adressen så uppdateras heller inte bloglovin. Jag har en facebooksida där jag skriver om nya inlägg men jag förstår att det inte är så många av mina läsare som hänger på facebook. Jag har därför skapat en instagram där jag skriver när ett nytt inlägg kommer upp. Simsdeluxe heter den. Ni kan följa den om ni vill och skulle ni vara väldigt intresserade av mina inlägg så kan ni sätta på notifikationer så får ni en notis när jag lägger ut någonting där. I början kommer jag bara posta när jag har gjort ett nytt inlägg här. 
 
Ledsen att detta blev långt och tråkigt men jag var tvungen att få ur mig detta. Jag har märkt en sån markant skillnad den senaste tiden och det är så trist när mina visioner och mitt "flow" inte matchar läsarantalet. Jag har tex inte fått en enda kommentar på Spark-inlägget från igår, och jag vet ju att ni älskar Spark. 

Jaja, nu vet ni hur det lägger till. Om jag förstått allting rätt så kan min .se adress vara back in track i början på juli. 
Publicerat 2016-05-27 10:06:28

Kommentarer

Mikka den 2016-05-27 16:15:19

Förstår att det måste vara himla frustrerande att inte saker och ting går som man vill! Att ena dagen märka av ett visst antal läsare och sedan se att det sjunkit så pass mycket, är inte kul i längden. Men samtidigt så tänker, iaf jag, att man skriver en blogg för att man själv tycker det är kul och att det inte är antalet läsare som ska motivera :)

En tanke jag har, som jag tror skulle vara bra, vore om du på något sätt hade en "gilla-knapp" på din blogg? Det skulle vara ett enkelt sätt för oss som inte gillar att kommentera så ofta, eller inte alls, att visa uppskattning för dina inlägg på ett enkelt sätt :)

Svar: Tack för din feedback. Jag håller på med en ny design (som tar forever att få klar) och det där med gilla-knapp var ett bra förslag.
Angående själva bloggandet så är det klart att jag på någon nivå gör det för min skull. Men jag anpassar ju också innehållet efter vad mina läsare vill läsa om och då är det trist när det inte fungerar som det ska. :)
simsdeluxe.se

Malin den 2016-05-27 17:00:40

Men va?! Man betalar ju för sin adress en viss tid. Tycker det låter konstigt att de "äger" din adress efter att tiden har gått ut.

Svar: Det har säkert med uppsägningstid att göra men ja, jag tycker också att det är fult. :(
simsdeluxe.se

Eawysims den 2016-05-27 17:48:35

Usch jobbigt att det tar sån lång tid, förstår dig att det måste kännas frustrerande när man inte kan nå ut till alla läsare man haft och berätta att man fortfarande bloggar. Fast samtidigt håller jag med Mikka om att man får tänka på att man bloggar ju för sin egna skull, och läsarantalet spelar egentligen inte så stor roll.

Önskar också att du hade en gilla-knapp, tror det ska vara enkelt att lägga till på blogg.se. Håller förresten också på med min design och känner verkligen igen mig i att det tar evigheter att få klart den, försöker komma på hur jag ska få en drop down-meny att funka (och sedan se bra ut också).

Smilkrater den 2016-05-31 13:02:53

Nu hittade en till lärare hit iaf, trodde att du slutat blogga när jag inte hittade bloggen, men kändes inte så troligt så tillslut hittade jag hit genom att jag googlade och hittade din facebooksida :)

Har du skrivit något på din tumblr (där du samlar nerladdningsgrejer? jag har iaf följt även den och hade hittat hit lättare om det stått där med :) )

Svar: Vad kul att du hittade hit! Nej, det har jag faktiskt inte tänkt på, det ska jag göra på en gång. Tack för tipset! Och du, välkommen tillbaka! <33
simsdeluxe.se

Kommentera inlägget

Tänk på detta innan du kommenterar:
- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.
- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga.
- Innan du frågar var någonting kommer ifrån kolla min WCIF!
- Till sist, håll en trevlig ton!


Publiceras ej

Till bloggens startsida

Välkommen till Simsdeluxe!

Simsdeluxe

Simsdeluxe drivs av mig, Sara, en 23 årig simstokig tjej. Jag har spelat och älskat sims sedan det släpptes år 2000. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka klicka på "Om bloggen" i menyn ovanför headern.
Kontakt: sara@simsdeluxe.se

Följ Simsdeluxe

Frågelåda

Design & layout: Linosa