Simsdeluxe

24
Jan
2014

Mitt spel: Mina Mods

Ni är många som frågar mig om jag kan skriva mer om de mods* jag har i mitt spel och vad de gör osv så det tänkte jag helt enkelt göra i det här inlägget. 

*Mods är filer man placerar i sitt spel som ändrar spelet. Det modifierar ens spel helt enkelt. 

Såhär ser min MODS-mapp ut. Som ni ser har jag en speciell mapp för Nraas men jag har varit lite slarvig med mina mods på senaste tiden så det är lite o-ordning om man så säger. Jag tänkte ändå gå igenom de jag har och så går vi igenom Nraas mappen sist. 

De tre första filerna som heter "cmar_XCAS_" osv ändrar saker i CAS. Den första av dessa tre ökar antalet möjliga sliders man kan ha i spelet och gör det möjligt för de andra två att fungera. Den andra ger mig fler platser att placera tatueringar på och den tredje ökar antalet möjliga sliders till 100. 
XCAS Core Mod - läs på noga innan ni installerar denna mod! 

"cmomoney_Cigarettemod" är en mod, eller egentligen mer ett objekt, som gör att man i sitt spel får ett cigarettpaket som fungerar precis som verkliga cigaretter. Alltså, att dina simmar blir beroende om de röker för ofta och att de kommer må dåligt om de försöker sluta. 
Cigarette/Smoking Mod - jag uppmuntrar INTE någon att röka mer än möjligtvis i spelet där det endast är skadligt för dina simmar. 

"cmomoney_Poseplayer" vet nog de flesta vad det är. Om inte så kan ni läsa mer om poseplayer här
Pose Player 

"granthes_OMSP" är en grej som gör att man kan placera saker där det annars inte hade gått. Svårt att förklara men om ni kollar på videon nedan när jag inreder ett hus (videon ska starta vid 37:30 ungefär) så placerar jag sakerna på en vit och röd-rutig ruta som jag sen höjer upp och så kan jag placera sakerna lite var jag vill. Den är även jättebra när man håller på med poser och liknande. 

One More Slot Please

"NoMutantHairorEyes" är precis som det låter som en mod som gör så att dina simmars barn ärver gener från sina föräldrar och inte får helt random ögon och hårfärg. Om din sims mamma har blåa ögon och brunt hår och din sims pappa har blåa ögon och svart hår så borde din sim sannolikt få blåa ögon och mörkt hår. Det är det den här modden hjälper till med. 
No Mutated Hair/Eyecolor

Den efter är ett tillägg till poseplayer som jag skrivit om här

"NoIntroMaxis" startar helt enkelt spelet med laddningsskärmen direkt och gör att du slipper det väldigt långa introt.
No Intro

"Nraas_NoCD" är ju egentligen en Nraas-mod men jag har installerat den ganska nyligen så den verkar inte hunnit hamna i Nraas-mappen ännu. Den gör iallafall så att man kan spela spelet utan skiva och jag rekommenderar det verkligen för spelet fungerar mycket bättre efter att jag slutade använda skivan. AlltomSims skrev för ganska längesen en guide på hur man använder den här modden som ni kan läsa om här.
NoCD

"SimsmxHospital Overhaul" detta är en av mina favoritmoddar och jag skrev om den för ganska lång tid sedan och det inlägget kan ni läsa här om ni vill. I korta drag så ger den fler funktioner till stadens sjukhus. Är man gravid kan man tex göra ett ultraljud eller göra en abort, man kan donera olika vätskor osv. En riktigt rolig mod! 
Hospital Overhaul

"SimsmxZodiac" är en annan av mina favoritmoddar. Den gör så att tvillingar och trillingar får samma stjärntecken när de föds för det störde mig supermycket att tvillingar och trillingar fick olika stjärntecken fast de (obviously) är födda på samma dag. Den här modden gör också så att alla barns stjärntecken regleras efter när på året de föds (om man har årstider) så om barnet föds på våren kanske det blir oxe och föds det på vintern kanske det blir vattuman. Ger en lite krydda av realism i spelet. 
SimsMxZodiac

"SocialNetworking_computer" är en mod som gör att simmar utvecklar sin färdighet i "Socialt Nätverkande" som kom med Universitetsliv även när simmen använder en dator eller surfplatta. Jag störde mig otroligt mycket på att det endast var när simmen använde sin smartphone som simmen ökade upp sin färdighet när den borde ökas även vid användande av tex datorn. Din sim måste dock få 1 färdighetspoäng via telefonen först för att det ska fungera med datorn. 
Social Networking

Så har vi mina Nraas-moddar då:

 En del info om Nraas-moddarna har jag lånat från det svenska simsforumet "Simsforum". 

Decensor - tar bort censurmosaiken när simmarna duschar, går på toaletten, myspyser och så vidare. Den stora skillnaden mot andra modifikationer som gör samma sak är att Decensor låter en välja vilka situationer som ska vara censurerade eller ej.

Mastercontroller - MC är en MEGAMOD och egentligen helt omöjlig att berätta om kortfattat. Det finns hur mycket funktioner som helst och det lättaste för att ta reda på vad den gör är nog att googla. Skulle jag skriva det här skulle det bli superlångt och så skulle ni aldrig orka läsa. Men MC hjälper dig att göra ändringar i spelet och kan hjälpa dig med i princip vad som helst. Den är superbra och jag använder den väldigt lite egentligen. 

Cheats - Ett tillägg till MC som lägger till massa fusk-möjligheter som tex: lägg till och ta bort släktingar, relationer, karriärer, egenskaper, etc. Ändra karriärnivåer, färdighetsnivåer, möjligheter, kändispoäng, könspreferenser, ockulttyper, vikt, och mycket annat. Inte bara på ens aktiva sim, utan - i kombination med Master Controllers funktion för att markera/fokusera på simmar utifrån olika kategorier - vilken sim som helst!

Overwatch - Hjälper dig att fixa saker som inte fungerar som det ska i ditt spel. Overwatch jobbar i bakgrunden och du behöver egentligen aldrig göra några speciella inställningar. Den stänger av radios, fixar simmar som fastnat osv. Den städar helt enkelt upp i ditt spel så att det ska fungera bättre. En helt underbar mod! 

Porter - Porter använder jag för att flytta familjer mellan olika världar utan att bryta släktträdet. Jag använde tex Porter när jag flyttade Spark från Aurora Skies till Starlight Shores. Har skivit ett inlägg om den modden här

Storyprogression - Även Story Progression är en stor och avancerad mod. Kortfattat så ersätter den EA's historieutveckling och gör så att simmar i högre utsträckning skaffar jobb, blir befodrade, inleder förhållanden, skaffar barn osv. Den gör så att staden lever utan att du behöver göra någonting. Dessutom får du små meddelanden om vad som händer vilket jag tycker är kul för då kan jag se vad som händer med alla utflyttade Spark-medlemmar. 

Woohooer - Som det låter som så ger den alternativ till simmarnas "myspys". Tex så kan tonåringar myspysa och bli gravida, det finns något som heter "Risky Woohoo" som är mer verkligt där chansen att din sim blir med barn finns men inte är lika stor som med tex alternativet "Försök skaffa barn". 

Dök det upp några frågetecken så skriv dem i en kommentar så ska jag göra mitt bästa med att svara! 

Till bloggens startsida

Välkommen till Simsdeluxe!

Simsdeluxe

Simsdeluxe drivs av mig, Sara, en 23 årig simstokig tjej. Jag har spelat och älskat sims sedan det släpptes år 2000. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka klicka på "Om bloggen" i menyn ovanför headern.
Kontakt: sara@simsdeluxe.se

Följ Simsdeluxe

Frågelåda

Design & layout: Linosa