Simsdeluxe

13
Mar
2015

The Sims 4 Dags att jobba: Allt du behöver veta!

 
Grundläggande information: 
Dags att jobba kommer med tre olika aktiva karriärer vilket innebär att du får möjligheten att följa med din sim på jobbet. Gör du detta så kommer det att bli som ett "event" som det tex blir när din sim har fest eller när de går på dejt när du har saker att "uppnå" under en viss tid. De tre karriärsvalen är inom sjukvård, polis och forskning. Du börjar på botten och får då mest göra "slavgörat" och arbetar dig sedan uppåt och får då mer avancerade arbetsuppgifter. Du kan dessutom öppna en egen butik där du kan sälja i princip vad du vill. Du kan köpa en butik eller bygga en själv. Det kommer ett nytt litet område (har bara fyra tomter varav tre är upptagna) som heter Magnolia Promenade där dessa butiker ligger. 
 
Spelet släpps 1 april för oss i här i Europa och kostar mellan 349 och 400 SEK beroende på var du köper det och kommer gå att köpa båda som en nedladdning via tex origin eller i en fysisk upplaga genom tex CDON. 
 
De tre karriärerna: 
Det kommer som sagt tre nya karriärer med spelet plus att du kan öppna butik och sälja i princip vad som helst som finns i byggläget, köpläget eller saker din sim skapar själv.
 
Läkaryrket: 
Eftersom detta var ett av de yrken som ni var mest nyfikna på så skapade jag och Emmy en sim som fick bli läkare. När det var dags för simmen att gå till arbetet så kom det upp en ruta där vi fick välja om vi ville följa med simmen till jobbet eller om den skulle gå ensam. Vi valde såklart att följa med. Eftersom hon var lägst i graderna så fick hon mest göra rent sjukhussängarna och ge de sjuka mat.
 
Hon pratade med sina kollegor och gjorde sitt jobb och blev befodrad på arbetsdag tre. Då fick hon börja behandla patienter. Det gällde att ställa rätt frågor, undersöka, analysera de prov man tog och inte minst behandla de patienter man undersökt. Ställer man fel diagnos och behandlar sina patienter fel så kan de ge konsekvenser berättade också Azure Bowie, producenten som var där, men hon avslöjade inte vad dessa konsekvenser kan vara. 
På den övre bilden undersöker hon en patient och på den nedre så ger hon en annan patient en influensaspruta. 
Poliskarriären: 
Vi hann bara prova denna ytterst lite pga vi hade begränsad tid och för att vi la den mesta tiden på att spela läkaryrket och driva en butik. När vår sim kom fram till polisstationen fick han gå till en dator för att få ett uppdrag. Eftersom han var en så ny polis så fick han följa med en mer erfaren kommissarie. När man sedan avancerar i karriären så får man klara sig själv. De åkte till brottsplatsen och där skulle vi samla in bevisföremål och intervjua vittnen till brottet. Detta har jag tyvärr inga bilder på men när man kom till huset så var det tydligt vad som var "bevis" och så skulle man dokumentera det. När vi kom tillbaka till polisstationen så skulle vi analysera bevismaterialet i en maskin. (Samma maskin som läkarna använder när de analyserar provsvar)
När vi hade analyserat bevismaterialen så fick en lite mer erfaren kommissarie ta över och vi fortsatte med att ta "mugshots" av några brottslingar. 
 
Sedan hann vi tyvärr inte utforska den här karriären mer noggrant men en av de andra som satt och spelade lyckades ta sig så pass långt att hon fick sitt eget case som hon löste och hon sa att det var mycket svårare än hon trodde och också mycket roligare. 
 
Forskningskarriären:
Den här karriären hann vi tyvärr inte spela någonting med alls. Lite information har jag dock ändå. Det forskare gör är att forska, logiskt nog. De samlar saker och analyserar dessa, skapar serum och forskar fram coola prylar typ. De kan bland annat forska fram en pryl som kallas för "Simray" som inte går att köpa utan endast måste upptäckas av en forskare. Med den kan forskaren frysa andra simmar och även control deras sinnen. Coolt va!? Det finns också en "invention instructor" (hela eventet var ju på engelska och jag har inte alla namn översatta ännu) som är en supercool grej som kan hjälpa din sim att göra upptäckter och utvecklas som forskare. 
De finns, som jag nämnde, olika serum som din sim kan upptäcka och vissa är bra och vissa är.. inte fullt så bra. 
Den här coola portalen kan ni läsa om lite längre ner på "rolig fakta". 
 
Forskarna kan alltså analysera och göra research på saker de hittar.
 
Att ha ett företag
Du köper ett företag genom telefonen (det är möjligt att det går genom tex datorn också, det hann jag inte kolla) och då får du välja en tomt där du vill ha din butik på. Väljer du en redan existerande byggnad får du välja om du vill behålla de möbler som finns i butiken eller inte eller om du vill demolera allting på tomten.  
 
Sedan får kommer det upp en ruta där du får välja hur mycket av din sims besparingar som ska gå in som startkapital i företaget. Företaget och din sims privata besparingar är alltså separerade vilket jag personligen tycker är en rolig detalj. 
Sedan är det bara att bestämma hur du vill att priserna ska ligga, det finns olika procentsatser att välja på där. Sedan sätter du ut saker som ska vara till salu och öppnar din butik. Det kommer ganska snart personer till din butik, vi valde att sälja bakverk för att samtidigt testa ut den nya bakningsfärdigheten. 
Det är upp till dig att få en sim att handla i din butik. De kommer inte att köpa något självmant. Du får prata med de som besöker din butik och vill de köpa något så kommer det upp en liten symbol med en kundvagn på och då gäller det att vara snabb för att det ska bli en affär. Man klickar på simmen och avslutar en affär. Då plockar din sim fram en platta och så gör de affären genom den. Himla modernt! 
 
Får de vänta för länge blir kundvagnen först röd och börjar blinka och sedan försvinner den och personen lämnar butiken sur och det blir ingen affär. 
Man kan också anställa personal och då kommer det upp olika simmar som finns tillgängliga att anställa som man får välja på och under deras bild är det tre staplar: "Arbetsmoral, Sälj och underhållsningsfärdighet" och ju bättre de är desto mer tar de i lön. 
 
 
Övrig rolig fakta: 
Aliens är tillbaka! Man kan skapa aliens i CAS om man vill och det finns risk att bli bortrövad av aliens på kvällskvisten. Med aliens så är även manliga graviditeter tillbaka. Det finns dessutom en speciell "alien-värld" som man endast kan komma till med hjälp av portalen som ni såg på bild lite längre upp. För att det ska gå måste din forskarsim vara ganska högt upp i sin karriär. I alienvärlden finns det speciella samlingsobjekt som bara finns där och självklart så finns där också aliens. 
Forskarsim som tagit sig till alienvärlden. 
Aliens kan även maskera sig som vanliga simmar om de vill passa in i simvärlden vilket är en jätterolig detalj. Aliens kan dessutom vara i fler färger än grön. Det finns lila, blå, rosa och andra fina pastelliga färger på aliens i The Sims 4. 
 
Vi gjorde vår sim gravid och när det var dags för henne att föda så klickade vi på henne och valde som vanligt "föd på sjukhuset" och då fick vi valet att följa med vilket vi såklart valde. På sjukhuset checkade vi in i receptionen och sedan så gick vår sim och la sig i en maskin och så kom en läkare och "plockade ut" barnet. 
Föder man barn på sjukhuset så får mamman ett litet födelsebevis i sin ryggsäck att sätta på väggen hemma. En himla kul liten detalj. 
 
Med spelet så kommer en patch släppas som gör det möjligt att ha källare i spelet. Med detta så kommer du kunna bygga två våningar under jord och fyra våningar över jord vilket gör att du allt som allt kommer kunna ha sexvåningshus! Detta kommer med nästa patch och du behöver inte köpa spelet för att ha det så. 
 
Det kommer en ny fotograferingsfärdighet där dina simmar helt enkelt kan fotografera med de olika kamerorna som kommer med spelet. Bilderna kan de sedan hänga på väggen och ha som utsmyckning eller sälja om de vill. En kul grej är att om man har foton på väggarna och sedan laddar upp huset till galleriet så kommer fotona att följa med. 
 
Svar på era frågor om spelet: 
Jag undrar om det bara är NPC karaktärer om kan bli sjuka eller om de man spelar med också kan det? 
Dina egna simmar kan bli sjuka. De kan då köpa medicin via datorn. De besöker dock vad det verkar inte sjukhuset själva. 
 
Förflyter tiden på som vanligt "där hemma" medan man jobbar, eller står den still?
Tiden förflyter som vanligt hemma. 
 
Kan en sim vara tillexempel polis och en annan tillexempel forskare, alltså kan man följa båda runt? 
Nej, inte på samma arbetsdag. Har du två simmar i samma hushåll med aktiva karriärer så kan du endast följa med en sim om dagen. Jobbar dessutom båda som tex läkare så kommer du fortfarande bara följa med en aktiv sim och din andra sim kommer jobba på något annat sjukhus. 
Kan en sim vara tillexempel både polis och forskare? 
Din sim kan bara ha ett jobb åt gången. Däremot så kan din sim äga en butik och samtidigt ha ett yrke. 
Hur reagerar en polis mot en brottsling, om frun är kriminell och mannen brottsling eller bryr dom sig inte?

Simmen bryr sig inte. Den "klär av sig" jobbet när den kommer hem. 
 
Kan dom få missfall eller fel på barnet nu?
Nej.
 
Va händer om en sim blir sjuk men inte söker vård?? 
Jag fick inte möjlighet att fråga detta men jag tror inte att någonting speciellt händer.
 
Kan ens sim uppsöka sjukhus om dom blir sjuka eller kan dom bara jobba där? 
Se ovan. 
Är det värt pengarna? 
Kommer svara på det längre ner. 
Är det bara 3 nya jobb? 
Ja. 
 
Kommer det finnas några nya tomter att ha sitt egna företag på eller ska man bygga på de redan tomma tomterna i grundspelet? 
Du kan bygga ditt företag i vilken stad du vill men Magnolia Promenade är skapat för att ha sitt företag på. 
Kommer det någon ny stad? 
Se ovan. 
Kommer det någon ny färdighet med? 
Ja, en bakningsfärdighet och en fotograferingsfärdighet. 
Kommer det några nya egenskaper?
Nej, inte som man kan välja i CAS iallafall. 
 
Om man ska följa med simmen på jobbet måste man vara med den simmen hela tiden då?
Nej, du kan växla till en sim som är hemma eller i en butik. 
 
Och kan man vara med två simmar på jobbet samtidigt?
Se svar ovan. 
 
Mina tankar om spelet: 
Jag är som ni vet ganska negativt inställd till The Sims 4 överlag men detta expansionpaket var betydligt mycket roligare än vad jag trodde. Jag hade kul när jag spelade och jag kände att det fanns ganska mycket att göra och upptäcka. Absolut ett expansionpaket jag hade köpt själv. Jag var väldigt nöjd med de kläder, hår och möbler som kom med spelet som kändes moderna och helt i min stil. Att driva en butik var superskoj och absolut någonting jag kommer försöka mig på och utveckla ännu mer. Att ha ett aktivt jobb var också det mycket roligare än jag trodde. Det kändes verkligen som ett "spel" där man var tvungen att klara vissa saker för att bli befodrad. 

Överlag så är jag positivt överraskad till det här expansionpaketet. Om det är värt pengarna? Det är ju självklart omöjligt för mig att svara på. Det är ju en individuell fråga beroende på vad man själv tycker men jag hade som sagt absolut köpt det själv. 
 
.. nu har jag stresskrivit ihop det här inlägget på en timme så om det är något som är otydligt eller ni undrar så ställ en kommentar bara!
Publicerat 2015-03-13 17:04:00

Kommentarer

Embla den 2015-03-13 22:16:12

Superbra inlägg! Ser fram emot spelet och ska bli kul att pröva det!

Matilda den 2015-03-14 07:49:18

Det här ep får mig att vilja skaffa TS4..

Cecilia Johansson den 2015-03-14 17:56:14

Kan knappt vänta!:D

lisha den 2015-03-14 18:14:38

Jag älskade hur du förklarade allt och kommer säkert att köpa spelet. Love it 😍😍😘😘

thesimslife den 2015-03-15 00:02:43

Åh va jag längtar! har redan förhandsbokat å ditt inlägg gjorde min längtan ännu starkare. Låter ju skit kul ju :)

Anonym den 2015-03-16 15:03:40

Hej Sara kan inte du göra ett inlägg om hur mansgravideter går till i the sims 3 har velat testa ett tag men fattar inte hur man gör?:)

Anonymish den 2015-04-08 19:21:46

Hej! jag undrar hur man får upp sin skyltdocka på en sån här platta?!

Karin den 2015-04-18 17:11:20

Hej, jag har en fråga till er, jag har det här expansionspaketet "dags att jobba" och jag jobbar som polis men, jag vet inte hur man tar fram antekningsblocket när man ska misstänka en brottsling, hur tar man fram anteckningsblocket?

Svar: Det finns i telefonen! :)
simsdeluxe.se

anonym den 2015-05-25 21:15:30

Mi karaktär är vetenskapsman så jag undrar om hur man frågar om en etall eller kristall.

Svar: Ingen aning faktiskt. Har aldrig spelat som vetenskapsman själv.
simsdeluxe.se

Amanda den 2015-06-12 08:41:43

Hur gör man sin sim till alien?

Svar: Du kan inte göra en existerande sim till alien.
simsdeluxe.se

Signe den 2015-06-24 13:31:55

Hej!
Vet någon hur man gör så att simmen får ett jobb som fotograf? Jätte tacksam för svar!

Anonym den 2015-07-21 14:08:33

Jag undrar hur gör man en Alien i skapa en sim?! Jag har aldrig fattat det

Svar: Du klickar på "pluset" för att lägga till sim och så väljer du alien istället. Du måste ha get to work dock.
simsdeluxe.se

Piggy den 2015-08-08 16:32:16

Hur an man anställa fler än en person som jobbar i min butik? Det står bara att det är låst och att jag bara kan ha en anställd i min butik. Kan någon förklara vad man ska göra för att få flera anställda?

Linn den 2015-09-19 17:19:44

Hej!
Undrar om du vet om man kan sälja sina skördade blommor o frukt om man har en butik?
Tacksam för svar! :)

Alva den 2015-10-28 15:12:26

Hej hur föder man barn på sjukhusetPS har sims4 dags att jobba

Svar: När din sim åker för att föda får du en ruta där du får välja om du vill följa med till sjukhuset eller stanna hemma tror jag. Minns inte riktigt.
simsdeluxe.se

Anonym den 2015-12-03 15:55:37

Hej jag undrar ifall Simmen blir sjuk hur gör man för att den ska bli frisk ska man köp medicin då eller snälla svara hur man gör:)

Svar: Du kan köpa medicin via datorn. :)
simsdeluxe.se

Anonym den 2016-03-13 21:33:27


Hej!

Min sim vill inte föda. Hon kan inte göra något alls faktiskt... Är det någon bugg? Vad ska jag göra? Är orolig😰
Tacksam om någon svarar☺️

Svar: prova att resetta simmen. Alltså att skriva in reset sim förnamn efternamn i fuskfältet. :)
simsdeluxe.se

Göran Jörgen den 2019-08-01 10:30:14

Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett textmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

mariannexm4 den 2019-10-19 23:50:12

Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://pornthumbs.relayblog.com/?micah

free srtreaming porn porn aps free mobile porn extreme samantha wood classic porn info free sexy pictures and porn

albertec16 den 2020-01-02 07:08:21

Free Porn Galleries - Hot Sex Pictures
http://teen.porn.instakink.com/?aniya

gagging and puke porn free porn video websites 3d porn movies housewife best software to block porn gay porn sky diving

Kommentera inlägget

Tänk på detta innan du kommenterar:
- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.
- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga.
- Innan du frågar var någonting kommer ifrån kolla min WCIF!
- Till sist, håll en trevlig ton!


Publiceras ej

Till bloggens startsida

Välkommen till Simsdeluxe!

Simsdeluxe

Simsdeluxe drivs av mig, Sara, en 23 årig simstokig tjej. Jag har spelat och älskat sims sedan det släpptes år 2000. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka klicka på "Om bloggen" i menyn ovanför headern.
Kontakt: sara@simsdeluxe.se

Följ Simsdeluxe

Frågelåda

Design & layout: Linosa