Simsdeluxe

20
Dec
2015

Min simstoria

När jag i november bad er om tips på vad ni ville läsa om så var det en av er som kommenterade att det vore kul att få läsa om min "Simshistoria", hur jag kom i kontakt med spelet och vad jag minns. Jag tycker att det var en jättekul idé och tänker också att det kan skapa förståelse hos er som läser min blogg och också ger mig en möjlighet att veta mer om er, jag har nämligen sparat en fråga till er i slutet. Dessvärre blir det inte så mycket bilder, helt enkelt för att jag inte har några. 
 
Jag vet inte säkert men jag tror att jag började spela The Sims 2000 eller 2001. Jag var då 8/9 år gammal och det jag minns är att jag spelade The Sims med min kusin som är två år äldre än mig. Jag minns hur hon lärde mig alla fusk man kunde göra, med pengar, så våra simsfamiljer hade miljontals kronor vilket jag tyckte var jättekul. Jag kommer dock inte ihåg så mycket av spelandet eller hur jag fick det sen faktiskt. Men jag måste ju ha tyckt att det var väldigt roligt och sedan vid något tillfälle, kanske en födelsedag, fått spelet. Sedan fick jag expansionspaket, efter expansionspaket och Sims var bland det roligaste jag visste, länge! 
 
2004 släpptes The Sims 2 och det var ju verkligen en big deal! Det krävde ju betydligt mycket mer än gamla sims och vi hade en gammal dator med windows 98 på så när jag fick The Sims 2 (jag var SÅ lycklig!) så kunde jag inte spela det. Jag spelade med andra ord The Sims ganska länge efter att The Sims 2 hade släppts. 
Min bästa kompis, däremot, hade en mycket bättre dator än mig och hemma hos henne spelade vi ofta The Sims 2 efter skolan. Minns att vi kunde sitta i timmar på thesims.se och ladda ner simmar till hennes spel som vi tyckte var fina. 
 
Jag vet inte riktigt när i tiden detta skedde men vid någon tidpunkt så fick min bästa kompis en ny dator och vi blev erbjudna att köpa hennes gamla dator (eller om vi fick ta över den? Jag har faktiskt ingen aning, det var mellan våra föräldrar) och jag var ÖVERLYCKLIG! Nu skulle vi få en dator med windows XP OCH som man kan spela Sims 2 på! Skulle gissa att det kanske var runt 2006 och jag var isåfall 14 år vid den här tiden. Jag älskade The Sims 2 och jag spelade det lääänge. Jag har försökt hitta bilder men jag verkar inte ha lagt ut några på gamla bloggar, tyvärr. Det bästa jag visste med The Sims 2 var att skapa familjer med tvillingar eller trillingar och sedan spela vidare i generationer. Jag hade familjer som jag spelade på i flera år innan jag bytte till en annan. 
 
När The Sims 3 släpptes i juni 2009 så var jag inte särskilt intresserad alls faktiskt, jag hade fortfarande saker att upptäcka i The Sims 2 och även om The Sims 3 var häftigt så kände jag inget behov alls av att byta upp mig. Så, jag spelade på med mitt Sims 2 tills november 2009 när jag var tvungen att avinstallera spelet efter att vi fått lånat ett prylpaket av en kompis till min syster. På den här tiden visste jag inte att man kunde rädda sina sparningar och så tyvärr så allt försvann och jag var så himla ledsen! 
 
I februari 2010 så beställde jag The Sims 3 och det första prylpaketet, Lyx och Design, och om jag minns rätt så fungerade det inte så bra att spela på datorn vi hade då. Jag kunde spela men fortsatte mest med mitt The Sims 2. 
 
.. tills vi köpte en ny dator sommaren 2010! Då kunde jag börja spela The Sims 3 på riktigt och det är den datorn jag spelat sims på fram till förra hösten när jag byggde min nuvarande dator. Jag hittade faktiskt bilder på mitt spelande från den sommaren. På den här tiden spelade jag fortfarande med väggarna nere och jag var uppenbart inte särskilt intresserad av att inreda mina simmars hus så mycket. Jag hade iallafall skapat en sim som hette Liz som bodde i Sunset valley. 
Här är ett hus som jag byggde till dem. Ser mest ut som en kub i mina ögon men jag har för mig att jag var ganska nöjd. 
 
Ja, och sedan så spelade jag Sims 3 ofta. I April 2012 (när jag hade spelat The Sims 3 i cirka två år) så skapade jag min blogg, Simsdeluxe, som då låg på bloggplatsen och det här är den första bilden jag la ut där: 
Jag kunde inte ens radera den gråa bakgrunden på den tiden så att det såg ut en ett riktigt polaroid-foto. 
Sedan jag skapade bloggen så har jag spelat nästan ännu mer Sims än tidigare och jag tycker fortfarande, snart 16 år efter att jag spelade det första gången, att det är galet kul!
 
När började du spela sims? Berätta en kortfattad version av din simstoria! 
Publicerat 2015-12-20 13:28:00

Kommentarer

Jehn den 2015-12-20 14:35:24

Jag började spela Sims runt 2000 och det var faktiskt min pojkvän som introducerade mig för spelet (vilket han nog ångrar idag, haha) och jag fastnade direkt. Sen blev det expansion efter expansion.
När Sims 2 kom så var jag eld och lågor och hakade på direkt (alla expansioner även där), och jag spelade det bra länge. Det var nog här jag också upptäckte hur kul det var att ladda hem CC, mest hår och kläder till att börja med.
Precis som du så tog det ett tag för mig innan jag började spela Sims 3. Jag hade lite svårt för det i början. Det var nog först när Kvällsnöjen kom som jag verkligen började spela det på allvar, ju mer det finns att göra i spelet, desto roligare blir det ;)
Jag var riktigt taggad när nyheten om Sims 4 kom, men tyvärr har jag inte fastnat för det på samma sätt. Det är roligt att spela då och då, men tyvärr så tröttnar jag rätt fort. Får se om det blir bättre med tiden...

Svar: Vad kul att läsa! Känner precis som du med The Sims 4!
simsdeluxe.se

thesimslife den 2015-12-20 16:27:44

Har ingen aning om vilket år eller hur gammal jag var när jag började spela sims, men vet att min kompis hade sims 2 då och vi satt och spelade i flera timmar, sen så köpte jag själv sims 2 och några expansionspaket till det, älskade årstider! hade även köpt sims 2 husdjur men koden funkade inte så gick aldrig att installera, var så ledsen haha. Nu har jag dock alla expansioner och prylpaket till 2an.
Sen fick jag låna sims 3 att installera på min dator av en kompis och sen fick jag sims 3 universitetsliv då det kom ut av min pojkvän och sen dess har jag köpt på mig alla expansioner och prylpaket till sims 3 och nu har jag gått över till sims 4 då de funkar bättre på min gamla laptop Spelade även sims på tvn kommer jag ihåg, men inte alls lika roligt som på datorn.

Svar: Kul att läsa!
simsdeluxe.se

Malin den 2015-12-20 17:12:24

Det var min kusin som introducerade sims 1 för mig. Minns inte hur gammal jag var. Jag har vaga minnen om att vi satt hemma hos honom och spelade. Sedan tror jag att jag fick låna det för att installera hemma.

Jag var eld och lågor när sims 2 kom. Hade många expansioner. Kommer ihåg att jag tyckte om expansionen där man gick på dejter.

Sedan gick jag över till sims 3. Har för mig att jag tyckte det var lite krångligt i början och det tog ett tag innan jag fastnade.

Sims 4 har jag precis lärt mig att tycka om. Spelar det intensivt nu.

Svar: Vad kul att läsa!
simsdeluxe.se

Josefine Sandqvist den 2015-12-21 00:04:19

Jag var hemma hos min bästa kompis i mellanstadiet, precis när Sims 2 hade kommit ut, och jag hade aldrig hört talas om Sims överhuvud taget innan. Det var först hemma hos min kompis som jag testade på det och det var som gjort för mig! Vi gjorde oss själva i spelet, flyttade in i ett färdigt hus och spelade lite. Jag blev helt förälskad i upplägget! Snart därefter köpte jag och min lillasyster Sims 2 och i flera år fick vi bara spela en timme om dagen på våran "familjedator". Redan då började jag ladda ner massor av CC, främst kläder och hår.

När Sims 3 kom ut köpte min syster det, och jag fick ibland fråga snällt om jag fick spela, men datorn klarade inte av det och spelet kraschade hela tiden så där blev det ett uppehåll där jag inte spelade något av spelen. Sims 2 var avinstallerat på datorn och jag har inte spelat det alls sedan dess faktiskt. 2010 fick jag en egen dator och då köpte jag även mitt egna Sims 3 och fyllde på med expansions efterhand. På den vägen är det! Spelar fortfarande väldigt mycket idag, ibland upp mot 2-3 gånger i veckan beroende på tid. Har (kanske) en aning för mycket CC i spelet och kör min egna PGC! Sims 4 har jag inte köpt, för jag känner att jag redan har allt jag kräver av spelet i 3:an + att jag har lagt ner så mycket pengar på det att jag inte vill "gå vidare" än.

Svar: Så himla skoj att läsa din simstoria! Tack för att du kommenterar så flitigt! Kram! <3
simsdeluxe.se

Olivia den 2015-12-21 09:45:48

Jag har spelatt sims sen sims 2 kom ut. Jag var då bara sju år ungefär. Jag kunde knapp läsa så jag gissade mig bara fram till vad mina simmar skulle göra. När sims 3 kom gick jag snabbt över till det och har nu alla sims 3 spel som kommit. Sen testade jag att köpa sims 4 men gillade det inte. Så nu kör jag bara sims 3 och för ca två år sedan så hittade jag också att man kunde ladda ner saker till sims så nu har jag hur mycket saker som ner laddat till sims 3!

Svar: Vad kul att läsa! Jag gillar också trean mest, som du vet :)
simsdeluxe.se

Julia den 2015-12-21 10:55:47

Inte för att det har med inlägget att göra men kan inte du börja på andra challenges samtidigt som PGC:n. Har sett många andra challenges som verkar roliga men som jag fortfarande inte fattar riktigt hur man gör. Om du inte vill göra 2 challenges samtidigt kan du väl typ berätta om några av de populäraste challenges och regler m.m.

Svar: Alltomsims har redan skrivit om det flesta, kolla här: http://alltomsims.blogspot.se/search/label/Utmaningar
Jag har tyvärr inte tid med en utmaning till.
simsdeluxe.se

Lillasimsälskaren den 2015-12-22 13:14:36

Jag är ganska ung 11 år, så när jag började spela sims hade redan 3an och alla dess expansions och prylpaket kommit ut. Jag har spelat det i cirka två och et halvt år.
Jag tror det började med att min kompis hade the sims 2. Hon berättade mycket om det och jag fastnade direkt. Jag hade då bara spelat the sims freeplay på min då surfplatta.
När jag sedan sålde jultidningar samma år fanns det att välja the sims 3 medeltiden som premie. Såklart valde jag det :). Jag var fast och spelade det hela tiden.
Sen fick jag det riktiga the sims 3 och leva livet i födelsedags present. Gissa om jag vart glad? Jag hade suttit och kollat på massvis med gameplays på yt. Så jag visste typ redan allt om spelet redan innan jag hade det.
Jag selade det heeela tiden. Så fort jag kom hem till skolan tills jag gick och lade mig. Det var det ja tänkte på innan jag somna och det första jag tänkte på när jag vaknade.
Jag skaffade mig fler expansionspaket och utvecklade mitt spel. Jag älskade att skapa verkliga historier åt mina simmar och spela från generation till generation.
Sen km ju the sims 4. Ja blev fast och spelade det hela tiden.Jag slutade då spela 3an helt. Men sen när jag tröttnade så kom jag tillbaka till 3an igen, lärde mig hur man laddar ner saker och nu spelar jag för fullt både 3an och 4an. Och drver aktiskt en egen simsblogg :D

Svar: Vad kul att läsa din simstoria!
simsdeluxe.se

Kommentera inlägget

Tänk på detta innan du kommenterar:
- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.
- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga.
- Innan du frågar var någonting kommer ifrån kolla min WCIF!
- Till sist, håll en trevlig ton!


Publiceras ej

Till bloggens startsida

Välkommen till Simsdeluxe!

Simsdeluxe

Simsdeluxe drivs av mig, Sara, en 23 årig simstokig tjej. Jag har spelat och älskat sims sedan det släpptes år 2000. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka klicka på "Om bloggen" i menyn ovanför headern.
Kontakt: sara@simsdeluxe.se

Följ Simsdeluxe

Frågelåda

Design & layout: Linosa