Simsdeluxe

16
Jul
2014

Önskerubrik: PGC-tips

Så, dags för ännu ett önskerubriksinlägg. Denna gång handlar det om PGC-familjer och tips på hur man pallar sig igenom tio generationer. Själv tar det ju en himla tid för mig att klättra i generationerna, Lucas är ju bara G4. Det var faktiskt himla svårt för mig att komma på tio tips så jag tog hjälp av Fanny som har Fantasims3 och Saga från AlltomSims
 
1. Välj stad med omtanke. 
- Om du inte gör som jag och flyttar runt din simsfamilj hela tiden (vilket jag inte rekommenderar) så hitta en stad du verkligen tycker om som är lagom stor och håll dig där. Du ska, förhoppningsvis, stanna i staden i 10 generationer så du bör tycka om den. 

Spark bodde från början i Aurora Skies. 
 
2. Ha tålamod. 
- Det tar tid att ta sig igenom 10 generation och du ska ha extrem tur om du får rätt arvvinge på första eller andra försöket. Du kommer stundvis att tröttna men ta dig i kragen och spela dig igenom den generationen då för vem vet - nästa kanske blir betydligt roligare? 
Barnen i G2 var 12 stycken och G3 var 6 stycken. 
 
3. Välj färger du verkligen tycker om. 
- Det är väldigt lätt att tröttna på sina färger så välj en färg du tycker om. Främst hårfärgen är viktig för den är betydligt mer framstående än ögonfärgen. 
Sparks färger är lila ögon och rosa hår. 
 
4. Stirra dig inte blind på reglerna. 
- Är det någon regel du inte tycker om, strunta eller tänj lite på den. Det är viktigare att du tycker det är roligt än att man följer reglerna fullt ut. Det är ju trots allt bara ett spel. Jag slumpar egenskaperna men har fuskat lite med pengar till husen mina simmar bott i tex. 
Huset Spark bodde i när de bodde i Starlight Shores. 
 
5. Våga spela utanför boxen. 
- Spela annorlunda än vad du brukar. Välj ambitioner åt dina simmar du inte brukar använda osv. Du ska ta dig igenom 10 generationer och om alla generationer är lika kommer du garanterat att tröttna. 
Ha fester, gå ut på stan - gör saker med dina simmar!
 
6. Hitta en partner tidigt (eller skapa en åt din sim). 
- Det spelar egentligen ingen roll hur du hittar en partner åt din sim bara att du gör det. Du kan göra en själv, ladda ner ifrån någon sida eller hitta en townie. Sannolikheten är att du i de första generationerna kommer behöva några försök innan du får en arvvinge så vänta inte för länge. Ni minns väl att Zafrina och William nästan hann bli åldringar innan Anya föddes? 
En av Anya och Haydens första dejter. 
 
7. Försök få så många barn på en gång som möjligt. 
- Satsa på tvillingar och trillingar. De kan vara jobbigare att ta hand om men om du inte tycker om att ta hand om barn i sims så är nog inte den här utmaningen för dig, egentligen. Köp fertilitetsbelöningen, dansa till barnmusik och titta på barntv för att öka chanserna till mer än en bebis. 
Zafrina och WIlliam fick 3 tvillingpar och ett trillingpar. 
 
8. Glöm inte bort de övriga simmarna. 
- Ett tag in i spelandet så kommer du antagligen ha utvecklat en relativt stor familj med syskon, kusiner osv. Spela med de andra familjemedlemmarna. Glöm inte bort dem. Lägg fokuset på din arvvinge först när den blivit tonåring/ung vuxen. Innan dess kan du lägga lika mycket fokus på de andra i familjen för att få lite variation. 
 
9. Skriv om din PGC. 
- Hade jag inte skrivit om Spark här så hade jag nog lagt ner dem vid det här laget. Men eftersom ni tycker om dem så fortsätter jag. Det är mycket lättare att fortsätta när man berättar om dem. Då finns ett syfte även när det är tråkigt. Du kan lägga ut bilder på instagram, starta ett tumblrkonto eller kanske en blogg där du lägger upp bilder eller berättar lite. Vad som än passar för dig. 
Hayden och Anyas bröllop var väldigt roligt att dela med sig av. 
 
10. Ge din arvvinge personlighet. 
- Min nuvarande arvvinge Emily är om jag ska vara ärlig ganska tråkig. Hon har ingen personlighet liksom. Se till att ni skapar en personlighet till er arvvinge för ni ska dras med simmen tills dess att nästa arvvinge tar över. Skapa en historia bakom, bestäm vem simmen är osv. Emily fick barn som tonåring - det är hennes historia liksom. Kanske är din sim en författare? Eller är hen atletisk men blyg? Du bestämmer! 
 
Och glöm aldrig bort att om det inte funkar med din nuvarandra familj, om du inte fäster dig vid den, så kan du alltid skapa dig en ny och börja om. :)
Publicerat 2014-07-16 10:00:00

Kommentarer

Josefine den 2014-07-16 11:33:50

Ett annat tips som går in lite under punkt 4 är att om man inte har tålamodet kan man satsa på att bara föra vidare hårfärgen. Det gör PGC:n betydligt lättare. Då kan man också minska livslängden på simmarna och man når G10 betydligt snabbare.

Eucala den 2014-07-27 15:01:45

Vad händer om jag tar bort en sims3pack-fil utan att avinstallera den från spelet?

Svar: Den kommer fortfarande finnas i spelet. De som ligger i downloads är liksom som temporära filer som ligger där ifall du behöver dem igen. De är installerade i filer som ligger i DCCache-mappen.
simsdeluxe.se

Tindra den 2014-08-03 18:36:55

Hej, på punkt 10 skriver du att Emelie fick barn när hon var tonåring hur gick det till? Snälla svara snabbt!

Svar: Jag använde en mod som heter woohooer som gör att tonåringar kan bli gravida. :)
simsdeluxe.se

Tindra den 2014-08-03 21:15:59

Hej tack för svar men är ett "mod" som ett fusk eller vad är det?

Svar: Mods är något du laddar ner till ditt spel.
simsdeluxe.se

Kommentera inlägget

Tänk på detta innan du kommenterar:
- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.
- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga.
- Innan du frågar var någonting kommer ifrån kolla min WCIF!
- Till sist, håll en trevlig ton!


Publiceras ej

Till bloggens startsida

Välkommen till Simsdeluxe!

Simsdeluxe

Simsdeluxe drivs av mig, Sara, en 23 årig simstokig tjej. Jag har spelat och älskat sims sedan det släpptes år 2000. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka klicka på "Om bloggen" i menyn ovanför headern.
Kontakt: sara@simsdeluxe.se

Följ Simsdeluxe

Frågelåda

Design & layout: Linosa