Simsdeluxe

20
Dec
2013

Guide: Ladda ner mina simmar

Jag har förstått alla vissa tycker det är svårt att ladda ner simmarna jag laddar upp eftersom jag inte laddar upp dem på exchange (jag är för lat och ser inget syfte med det) så jag tänkte en gång för alla göra en guide på hur man gör. Det är egentligen superenkelt men å andra sidan så är ju allting lätt när man vet hur man ska göra. 

Till och börja med så försöker jag att erbjuda mina simmar i både sims3pack och i .sim format. Alla kanske inte vet vad skillnaden mellan dessa är så jag tänkte börja med att förklara det. 

Sims3pack: Laddar man ner simmen i sims3pack så kommer förhoppningsvis allting jag använt på simmen (cc) med när du laddar ner den. Ett sims3pack är som ett paket med allting paketerat. Detta är en fördel om du vet att du vill ha allt CC som mina simmar kommer med. Nackdelen med detta kan vara om du skulle vilja bli av med något CC så kan du behöva avinstallera hela simmen. Fördelen är att det är mycket "lättare" att installera. 

.sim: Simmarna som är i .sim format är liksom bara basen till simmen. Inget CC följer med utan hur lik simmen blir ursprungssimmen handlar om hur mycket av det CC jag använde som du väljer att ladda ner till ditt spel. Har du allt CC jag använt på simmen i ditt spel och du laddar ner min sim så kommer den förhoppningsvis att se likadan ut i ditt spel som den gjorde i mitt. Fördelen med detta är att du inte behöver oroa dig för att få CC i ditt spel som du inte vill ha där. 

Man installerar dem på lite olika sätt också. Inget är egentligen svårare än det andra men jag tänkte ändå att vi kunde gå igenom hur man gör. 

Ladda ner och installera .sim:
Vi säger att du vill ladda ner Clara Summer som jag laddade upp för några dagar sedan. Du klickar på ".Sim + CC-lista"

2.


Du hamnar här och klickar på "Download". Hur det ser ut sen beror lite på vilken webbläsare man har. Jag har Google Chrome. 
 
3.
När filen laddats klart hamnar den i nederkant. Klicka på filen för att öppna upp den. Alla filer jag laddar upp som är kombinerade med cc-lista är zippade och du behöver alltså ett program som tex winzip eller winrar för att öppna den. 
 
4.
När du öppnat upp filen så finns dessa filer inuti. En CC-lista där jag skrivit ner allt cc som simmen har och sedan själva sim-filen. Om du gör detta på en dator med windows som jag gjorde i exemplet så finns där kanske också en mapp som heter "_MACOSX" och denna kan ni ignorera. Det blir så eftersom jag zippar mapparna på en Macdator. :-) 
Nu när du packat upp så öppnar du upp och läser igenom CC-listan och bestämmer dig för hur mycket av det som listas där som du vill ha i ditt spel. Därefter ska du lägga .sim-filen i rätt mapp. 
 
5.
Du drar eller kopierar eller flyttar på det sätt som känns lättast för dig .sim-filen till mappen som heter "SavedSims" och när filen ligger där så är det klart. För att hitta till "SavedSims" går du till "Dokument -> Electronic Arts -> The Sims 3" och sen finns mappen där.
 
Installera sims3pack: 
1. 
Först väljer du antingen sims3pack + cc-lista eller att bara ladda ner sims3packet. Det är upp till dig. Väljer du "endast sims3pack" behöver du inte packa upp någonting så därför gör jag exemplet på det andra alternativet. 
Efter detta följer du exakt samma steg som när du laddade ner .sim-filen fram till steg 4. 
 
Steg 2/5.
När du packat upp allting och du kommit till det här momentet så kan du installera det på två olika sätt. Antingen så dubbelklickar du bara på "Sims3pack" filen och så kommer det installeras av sig själv. 
Det andra sättet är att du flyttar sims3pack-filen till mappen som heter "Downloads" i din The Sims 3-mapp och därefter öppnar launchern, klickar på "Nedladdningar" och installerar simmen manuellt i listan. Vilket du väljer spelar inte så stor roll. Jag har upplevt det som att det andra alternativet fungerar smidigare. Jag har tyvärr inga screenshots på hur man gör detta. Jag hoppas ni förstår ändå. 
 
Var hittar jag simmen när den är installerad då? 
När du installerat simmen och du kommit in i spelet så klickar du dig in i CAS. När du kommit in i CAS (Skapa en sim) så klickar du dig in i Biblioteket. För att komma in där klickar du på den stora knappen med ikoner för simmar (och husdjur om du har det) som jag ringat in på bilden. 
 
2.
Sedan är det bara att scrolla ner tills man hittar ikonen för simmen man laddade ner. Har man gjort alla steg rätt så är det här du hittar din sim oavsett vilket alternativ du valde. 
Och titta! Där har vi ju Clara! 
 
Hoppas att den här guiden var tillräckligt tydlig. Om det dyker upp några frågetecken så kan ni lämna dem som en kommentar! 

 

Publicerat 2013-12-20 10:30:00

Kommentarer

Kommentera inlägget

Tänk på detta innan du kommenterar:
- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.
- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga.
- Innan du frågar var någonting kommer ifrån kolla min WCIF!
- Till sist, håll en trevlig ton!


Publiceras ej

Till bloggens startsida

Välkommen till Simsdeluxe!

Simsdeluxe

Simsdeluxe drivs av mig, Sara, en 23 årig simstokig tjej. Jag har spelat och älskat sims sedan det släpptes år 2000. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka klicka på "Om bloggen" i menyn ovanför headern.
Kontakt: sara@simsdeluxe.se

Följ Simsdeluxe

Frågelåda

Design & layout: Linosa