Simsdeluxe

06
Dec
2015

Inredningstips: Dekorera mera!

Ett av de absolut vanligaste önskemålen på inlägg jag får är tips på hur man kan inreda sina hus bättre. Jag har försökt att ge tips under årens gång men samtidigt så gör jag det nog egentligen inte så mycket mer annorlunda än någon annan. Jag tänkte dock att jag skulle ge er mina topp 5 tips för att få ett fint hem till era simmar. 
 
1. Dekorera! 
Detta tjatar jag om hela tiden men det är också det jag själv tror gör absolut störst skillnad. För några år sedan, när jag var yngre, gick jag aldrig ens in i dekor-kategorin i köpläget förutom möjligtvis när jag skulle ha en spegel. Nu är det den kategorin som jag spenderar längst tid i. Mitt främsta råd är att ni möblerar rummen med de möbler ni vill ha och efter det dekorerar. Använd tavlor, småkrafs, kanske någon kudde på sängen eller i soffan och växter - det gör så himla stor skillnad! För att förtydliga det ännu mer så har jag tagit bild på ett rum där möblerna är desamma men på ena bilden så är det även dekorationer och på den andra "bara" möbler. 
Ser ni skillnaden? På den nedre bilden så ser rummet ofärdigt ut medan det på den övre bilden är tydligt att någon bor där. Så, dekorera! 

Det finns väldigt mycket bra dekorgrejer i spelet redan men vill man ladda ner mer så är mitt främsta tips att kolla in Around The Sims för där kommer väldigt mycket av det jag har ifrån. Där kan ni sortera efter rum och allting är i sims3pack. 
 
2. Använd OMSP!
One more slot please är ett objekt/mod som gör att du kan placera saker i vilken höjd du vill. Den är fantastisk tillsammans med lite fusk och när möbler inte har några lediga ytor så kan du ändå placera saker där. Jag har en video där jag visar hur man använder den som ni kan se nedan. (Spola fram till 10.30 om det inte startar där)
 
3. Gör inte som du alltid gör. 
Även om du inte har ett enda objekt CC i ditt spel så är möjligheterna ändå oändliga! Det finns hur mycket möbler som helst som kommit med spelet och om du har några prylpaket eller expansionspaket så behöver du egentligen aldrig använda samma kombination av möbler två gånger. Nu vet ju jag också att vissa möbler fastnar man för medan andra tycker man är fula men jag brukar försöka tänka att det är SIMMARNA som ska bo i huset och inte jag. Det är deras smak och personlighet man ska inreda efter. Försök att tänka utanför boxen och använda andra möbler än vad du vanligtvis gör. 
 
4. Moveobjects on
Världens bästa fusk! Använd dig av moveobjects on för att placera in saker där spelet annars inte hade velat. Vet ni om att ofta kan man placera saker på ställen där det blir "rött" utan fusket och det funkar ändå utan problem sedan. Använder ni även ALT när ni placerar ut saker (håller nere ALT-knappen) så "flyter" sakerna över rutnätet och du behöver inte förhålla dig till rutorna. Perfekt om du tex vill placera en soffa mitt framför teven. 
 
5. Ta tid på dig!
Nu har jag inrett så länge och har mitt speciella sätt att göra saker på men jag kan ändå sitta i TIMMAR med ett hus och prova olika tapeter, soffor, tavlor osv. Ta tid på er och se det som ett projekt! Ni vet att när man bygger ett riktigt hus så kan det ta år så det är klart att det tar lite tid även när du inreder dina simmars boning. 
Publicerat 2015-12-06 12:05:44

Kommentarer

Matilda den 2015-12-06 19:21:39

Vilka bra tips!☺ Som sagt det är roligare att spela om man har lagt ner tid på gården.

Emma den 2015-12-08 21:06:34

wcif: tavlorna, mattan, sängen (och mönstret om det inte redan är "på" sängen, hoppas du fattar) och tapeten.

Kommentera inlägget

Tänk på detta innan du kommenterar:
- Sök i bloggen efter svar innan du frågar. Använd sökrutan.
- Titta gärna i min FAQ innan du ställer din fråga.
- Innan du frågar var någonting kommer ifrån kolla min WCIF!
- Till sist, håll en trevlig ton!


Publiceras ej

Till bloggens startsida

Välkommen till Simsdeluxe!

Simsdeluxe

Simsdeluxe drivs av mig, Sara, en 23 årig simstokig tjej. Jag har spelat och älskat sims sedan det släpptes år 2000. Här delar jag med mig av bilder ifrån mitt spel, tips på nedladdningsbart innehåll, nyheter i simsvärlden och MYCKET mer! Vill du veta mer om mig kan du klicka klicka på "Om bloggen" i menyn ovanför headern.
Kontakt: sara@simsdeluxe.se

Följ Simsdeluxe

Frågelåda

Design & layout: Linosa